lørdag 9. januar 2016

Gresk yogurt med stekte plommer




Credit: www.littleupsidedowncake.com



Gresk yogurt med stekte plommer

Labneh with Roasted Plums
Credit:www.litlleupsidedowncake.com
(inspired by Seven Spoons, Tara O’Brady) 

6 personer

1/4 ts fint salt

800ml gresk yogurt, eller annen yogurt laget av geitemelk

4 ss melisskall av to sitroner

6 plummer

3/4 ss kokos sukker

1/4 ts malt kanel

1/4 ts malt kardemomme

1/4 ts malt ingefær

amaretti cookies (valgfritt)



Still en super fin sil over en bolle og legg i et dobbelt lag med osteduk. 

Rør salt inn i yoghurt og skrap det i den forberedte silen. 

Dekk til og la det stå i kjøleskapet i 24 timer eller til yogurten har nådd ønsket konsistens.

Forvarm ovnen til 180CSkjær plommene i to og legg dem i stekepannen, den kuttede siden opp. 

Dryss plommene med kokos sukker og krydder. 

Stek i 30 minutter

Legg melis og sitronskall til yogurten og fordel på seks fat.

Plasser to halvdeler av plommer over den søte yogurten og smuldre noen amaretti cookies over.


Besøk matbloggen www.littleupsidedowncake.com for mer bilder og oppskrifter


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar