Jeg er inne i en periode der jeg bare må ha dampede grønnsaker til middag hver dag. Og bra er det! At det er slike grønne sunne fristelser man ikke kan stå imot
For det er nok ingen fare for at jeg ikke skal få i meg noe usundt iløpet av dagen, for jeg er også veldig svak for Sara Bernard ( oppskrift kommer)
Perfekt å ta frem et stykke fra fryseren når man setter på kafffen!
Men først la meg inspirere deg til å dampe grønnsaker
Jeg er inne i en periode der jeg bare må ha dampede grønnsaker til middag hver dag. Og bra er det! At det er slike grønne sunne fristelser man ikke kan stå imot
For det er nok ingen fare for at jeg ikke skal få i meg noe usundt iløpet av dagen, for jeg er også veldig svak for Sara Bernard ( oppskrift kommer)
Perfekt å ta frem et stykke fra fryseren når man setter på kafffen!
Men først la meg inspirere deg til å dampe grønnsaker
Broccoli : Överlägsen C-vitaminhalt och mängder av mineraler och antioxidanter. Förebygger cancer, stärker immunförsvaret och mag-tarmsystemet, sänker kolesterolet. Viktig kalciumkälla för veganer.
Blomkål : En riktig C-vitaminbomb. 100 gram blomkål ger nästan hela dagsbehovet av C-vitamin, mycket mer än exempelvis apelsin.
Blomkål : En riktig C-vitaminbomb. 100 gram blomkål ger nästan hela dagsbehovet av C-vitamin, mycket mer än exempelvis apelsin.
Brysselkål, eller rosenkål som den också kallas, är mycket rik på antioxidanter och vitaminer. Mellan de fiberrika bladen döljer sig bland annat folat, järn, kalcium och C-vitamin.
Som andra kålsorter innehåller brysselkål svavelhaltiga ämnen, dessa bryts ner till viktiga antioxidanter i kroppen när vi äter grönsaken. Detta anses vara en av anledningarna till att brysselkål sägs kunna motverka diverse cancerformer. Studier har visat att personer som äter mycket av kålen har mindre risk att drabbas av tjocktarms-, lung- och magsäckscancer.
Brysselkål, eller rosenkål som den också kallas, är mycket rik på antioxidanter och vitaminer. Mellan de fiberrika bladen döljer sig bland annat folat, järn, kalcium och C-vitamin.
Som andra kålsorter innehåller brysselkål svavelhaltiga ämnen, dessa bryts ner till viktiga antioxidanter i kroppen när vi äter grönsaken. Detta anses vara en av anledningarna till att brysselkål sägs kunna motverka diverse cancerformer. Studier har visat att personer som äter mycket av kålen har mindre risk att drabbas av tjocktarms-, lung- och magsäckscancer.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar